- Macarons: Sätt ugnen på 140°C. Koka upp strösocker och vatten till 119°C, bubblorna ska spricka långsamt när sockerlagen är klar. Vispa upp äggvitan till skum och blanda ner sockerlagen under vispning. Blanda florsocker, kakao och mandelmjöl och vänd ner detta i smeten. Vänd runt försiktigt, men ordentligt, med en slickepott. Spritsa bollar på en plåt täckt med silikonmatta eller bakplåtspapper, baka 14-16 min.
- Crème Patisserie: Blanda mjölk, en del socker och vaniljstången i en kastrull på spisen och värm. Blanda med en visp socker och maizena i en bunke och lägg till äggula, lägg till 50 g av den ljumna mjölkblandningen och rör till en slät smet. När mjölkblandningen kokar, häll hälften i socker- och maizenasmeten och blanda, häll tillbaka i kastrullen. Koka upp och rör till det blir tjockt. När den första bubblan kommer är den färdig.
- Kalapaiakräm: Slå den varma crème patisserie över chokladen blanda ihop, rör till en slät emulsion. Kyl ner, spritsa blandningen i mitten av macarons och dekorera runt med färska hallon.
Ingredienser
Macarons
- 125 g socker
- 50 g vatten
- 65 g äggvita
- 60 g mandelmjöl
- 60 g florsocker
- 8 g kakao, Valrhona
Crème Patisserie
- 500 g mjölk
- 50 g socker + 50 g socker
- ½ vaniljstång
- 50 g maizena
- 50 g äggula
Kalapaiakräm
- 300 g crème patisserie
- 120 g Kalapaia 70%, Valrhona