Brioche med Garum Mjölk

    Av Werners Gourmetservice

    En klassisk brioche, men med ett extra lyft tack vare Garums egenskaper och smak. Resultatet är ett fylligt bröd med rika, knäckiga toner från Garum Mjölk och rikligt med smör. Garums egenskaper gör det också möjligt att minska både socker och salt utan att kompromissa med smaken.

    Dag 1:

    1. Blanda alla ingredienser utom smöret och arbeta degen i en degblandare med degkrok på låg hastighet i cirka 5 minuter.
    2. Öka hastigheten och arbeta degen ytterligare 5 minuter tills den är smidig och har bra glutenutveckling.
    3. Tärna smöret och tillsätt en tredjedel i degen medan maskinen går. Blanda i 2-3 minuter. Upprepa med nästa tredjedel och blanda i 2-3 minuter. Tillsätt sista tredjedelen och blanda ytterligare 2-3 minuter. Degen ska vara homogen, blank och fin.
    4. Ta ur degen ur degblandaren och lägg den i en rymlig bunke. Täck med plastfilm och ställ i kylen över natten.

    Dag 2:

    1. Blanda äggstrykningen och ställ i kylen.
    2. Forma degen enligt önskemål. Låt jäsa (gärna i en fuktig miljö) till dubbel storlek i cirka 2 timmar.
    3. Pensla limpan eller bullarna med äggstrykningen.
    4. Grädda stora bröd vid 190°C i cirka 30 minuter och mindre bullar vid 220°C i cirka 6-8 minuter.
    5. Ta ut bröden eller bullarna och låt svalna på galler.

    Ingredienser

    4 port

    • 1000 g vetemjöl med hög proteinhalt
    • 240 g mjölk 3%
    • 100 g socker
    • 300 g ägg
    • 50 g jäst
    • 10 g salt
    • 60 g Garum Mjölk
    • 325 g smör, rumstempererat

    Äggstrykning

    • 2 st ägg
    • 1 msk vatten
    • 0,5 krm salt

    Produkter i Brioche med Garum Mjölk

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”