Dag 1:
- Blanda alla ingredienser utom smöret och arbeta degen i en degblandare med degkrok på låg hastighet i cirka 5 minuter.
- Öka hastigheten och arbeta degen ytterligare 5 minuter tills den är smidig och har bra glutenutveckling.
- Tärna smöret och tillsätt en tredjedel i degen medan maskinen går. Blanda i 2-3 minuter. Upprepa med nästa tredjedel och blanda i 2-3 minuter. Tillsätt sista tredjedelen och blanda ytterligare 2-3 minuter. Degen ska vara homogen, blank och fin.
- Ta ur degen ur degblandaren och lägg den i en rymlig bunke. Täck med plastfilm och ställ i kylen över natten.
Dag 2:
- Blanda äggstrykningen och ställ i kylen.
- Forma degen enligt önskemål. Låt jäsa (gärna i en fuktig miljö) till dubbel storlek i cirka 2 timmar.
- Pensla limpan eller bullarna med äggstrykningen.
- Grädda stora bröd vid 190°C i cirka 30 minuter och mindre bullar vid 220°C i cirka 6-8 minuter.
- Ta ut bröden eller bullarna och låt svalna på galler.
Ingredienser
4 port
- 1000 g vetemjöl med hög proteinhalt
- 240 g mjölk 3%
- 100 g socker
- 300 g ägg
- 50 g jäst
- 10 g salt
- 60 g Garum Mjölk
- 325 g smör, rumstempererat
Äggstrykning
- 2 st ägg
- 1 msk vatten
- 0,5 krm salt
Produkter i Brioche med Garum Mjölk
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”