Getost petit-four

    Av Sara Aasum Hultberg

    1. Biskvi: Blanda mandelmassa med sockret och blanda ned äggvita i omgångar, använd vinge. Spritsa små biskvibottnar som en enkrona i storlek. Baka i 180°C i 7-8 minuter.
    2. Getostganache: Koka upp grädde, glykos och getost så den smälter. Slå blandningen över den vita chokladen och mixa in smöret. Låt sätta sig och spritsa på biskvibotten. Doppa i tempererad mörk choklad och strö över flingsalt.

    Ingredienser

    Biskvi

    • 150 g mandelmassa
    • 60 g strösocker
    • 37,5 g äggvita

    Getostganache

    • 75 g Gudbrandsdalens getost
    • 125 g grädde
    • 25 g glykos
    • 200 g Ivoire 35%, Valrhona
    • 25 g smör
    • mörk choklad till doppning