- Mortla kryddorna tillsammans med havssalt.
- Rör ihop ströbröd med ägg, vatten, kryddor och salt – blanda med lammfärsen. Stek köttbullar som är ca 2 cm i diameter – provstek en och smaka av om mer salt behövs.
- Koka ihop balsamvinäger med soja och honung till en sirapslik konsistens det tar en liten stund så låt det stå och bubbla på medelvarm platta.
- Montera köttbullarna och labne på cocktailpinnar och lägg ut på ett fat – ringla över dressing och strö över rikligt med granatäpplekärnor och persilja. En mingelrätt som kommer uppskattas av både stora och små – eller kanske blir den en ny favorit på julbordet!
Kombineras till fördel med ett medelfylligt, fruktigt och örtigt rött vin med bra syra. Exempelvis Casa Relvas Touriga Nacional. Artnr: 2809
Ingredienser
Köttbullar:
- 400 g lammfärs
- 2 msk ströbröd
- 1 ägg
- 0,5 dl vatten
- 1 schalottenlök - riven
- 1 klyfta vitlök – riven
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk hel spiskummin
- 0,5 tsk korianderfrön
- 0,5 tsk kanel
- 1 msk havssalt
Dressing:
- 1 dl balsamvinäger
- 2 msk soja
- 1 msk honung
Till servering:
- 1 burk labnebollar i olja
- 1 granatäpple
- 1 knippe persilja
Produkter i Marockanska kryddiga lammköttbullar och labneh serveras med örter och granatäpple som fingerfood
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”