Marockanska kryddiga lammköttbullar och labneh serveras med örter och granatäpple som fingerfood

    Av Matlagerskan

    Härligt kryddiga köttbullar med exotiska smaker. Kombineras till fördel med ett medelfylligt, fruktigt och örtigt rött vin med bra syra. Exempelvis Casa Relvas Touriga Nacional. Artnr: 2809

    1. Mortla kryddorna tillsammans med havssalt.
    2. Rör ihop ströbröd med ägg, vatten, kryddor och salt – blanda med lammfärsen. Stek köttbullar som är ca 2 cm i diameter – provstek en och smaka av om mer salt behövs.
    3. Koka ihop balsamvinäger med soja och honung till en sirapslik konsistens det tar en liten stund så låt det stå och bubbla på medelvarm platta.
    4. Montera köttbullarna och labne på cocktailpinnar och lägg ut på ett fat – ringla över dressing och strö över rikligt med granatäpplekärnor och persilja. En mingelrätt som kommer uppskattas av både stora och små – eller kanske blir den en ny favorit på julbordet!

    Kombineras till fördel med ett medelfylligt, fruktigt och örtigt rött vin med bra syra. Exempelvis Casa Relvas Touriga Nacional. Artnr: 2809

    Ingredienser

    Köttbullar:

    • 400 g lammfärs
    • 2 msk ströbröd
    • 1 ägg
    • 0,5 dl vatten
    • 1 schalottenlök - riven
    • 1 klyfta vitlök – riven
    • 1 tsk paprikapulver
    • 1 tsk hel spiskummin
    • 0,5 tsk korianderfrön
    • 0,5 tsk kanel
    • 1 msk havssalt

    Dressing:

    • 1 dl balsamvinäger
    • 2 msk soja
    • 1 msk honung

    Till servering:

    • 1 burk labnebollar i olja
    • 1 granatäpple
    • 1 knippe persilja

    Produkter i Marockanska kryddiga lammköttbullar och labneh serveras med örter och granatäpple som fingerfood

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”