Cacio e pepe

    Av Kristin Åhlander

    Denna klassiker som tillagas på kort tid och bjuder på rena smaker med kampotpeppar som stjärna.

    1. Koka pastan i lättsaltat vatten till al dente
    2. Rosta pepparn i torr panna. Häll på pastavatten och låt koka in ca 2 min. Lägg i den avhällda pastan i stekpannan och koka ihop med pepparen och tillsätt till sist osten. Späd med mer pastavatten om det blir torrt.
    3. Smaksätt med lite salt, olivoilja och dra pepparkvarnen ett varv till över pastan. Serveras direkt.

    Ingredienser

    • 400 g pasta, Linguine

    • 2 dl pastavatten, vattnet från pastakoket

    • 2 dl riven parmesan

    • svart kampotpeppar, nykrossad

    • salt

    Produkter i Cacio e pepe

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”