Brynt carpaccio med ponzusås, caviar och äggula

    Av Kristin Åhlander

    Vi tar carpaccion till nya höjder med en spännande syra och lyxig sälta. Confitera äggulan eller servera den rå om du föredrar det. Rätten får en extra touch om du gör ponzusåsen själv. Servera en tallrik per person eller gör den på ett stort fat, och gör den som en sharing. Ät med pinnar!

    1. Blanda ihop ingredienserna till ponzusåsen i en skål.
    2. Salta och peppra eller pensla Ponzusås på köttet. Stek snabbt på alla sidor i varm panna. Lägg in i frysen och låt ligga ca 40 min
    3. Skiva köttet tunt, för hand eller på skärmaskin.
    4. Montering: Lägg ut köttet över hela tallriken. Lägg på de andra ingredienserna och avsluta med att ringla ponzusåsen. Ät med pinnar!

    Ingredienser

    • 300 g oxfilé eller annat fint nötkött
    • 4 äggulor, råa eller confiterade
    • 50 g Oscietra Caviar
    • 1 st salladslök, skivad
    • I knippe gräslök, hackad
    • 120 g ponzusås
    Ponzusås:
    • 30 g mirin, risvin Mitsukan
    • 10 g risvinäger Uchibori
    • 20 g sudachi, Sicoly
    • 10 g yuzujuice, Sicoly
    • 70 g soja, Sakura
    • 1 nypa bonitoflingor

    Produkter i Brynt carpaccio med ponzusås, caviar och äggula

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”