Brysselkålskimchi

    Av Werners Gourmetservice

    Traditionell, otraditionell kimchi på brysselkål. Fantastiskt krispig konsistens och djup smak med en hint av trevlig beska. Dessa till de glaserade revbenen i jul!

    1. Rensa brysselkålen och dela dem på mitten.
    2. Blanda brysselkål med salt och låt dra i minst en timma men gärna tre.
    3. Häll av överbliven vätska och skölj hastigt kålen och låt rinna av ordentligt.
    4. Blanda kålen med skuren salladslök och kimchibas.
    5. Lägg i burk med tätslutande lock och låt stå i rumstemperatur i 3- 5 dagar för fermentering.
    6. Förvara därefter i kyl.

    Ingredienser

    • 500 g brysselkål
    • 15 g salt
    • 200 g kimchi marinad, Risberg
    • 3 st vårlök, finskuren
    • 1 msk ingefärspasta
    • 2 msk fisksås

    Produkter i Brysselkålskimchi

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”