Bulgursallad med Werners smaker

    Av Kristin Åhlander

    4 portioner

    Variera grönsaker med säsong. Perfekt som rätt eller tillbehör till grillat, ost eller kallskuret. Sötma, syra, och sälta med lyxig elegans!

    1. Koka bulgur och puylinser enligt förpackningen.
    2. Strimla eller hyvla schalottenlök, äpple, selleri och rotselleri.
    3. Rosta pistagenötterna.
    4. Blanda ihop alla ingredienser till en sallad.
    5. Smaksätt med flingsalt och fermenterad kampotpeppar.

    Ingredienser

    • 2 dl Bulgur, koka enligt förpackningen
    • 1 dl Gröna linser, puy
    • 4 msk olivolja, Arbequina
    • 3 msk Äpplevinäger, WGS
    • 2 st Schallottenlök, tunt hyvlad eller strimlad
    • 1 st grönt äpple, tunt hyvlad eller strimlad
    • 3 Selleristjälkar, tunt hyvlad eller strimlad
    • 1 dl g Rotselleri, tunt hyvlad eller strimlad
    • 4 msk pistagenötter, rostade
    • Flingsalt och fermenterad kampotpeppar

    Produkter i Bulgursallad med Werners smaker

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”