Sticky Tofu

    Av Kristin Åhlander

    Knaperstekt tofu med smakrik glaze. En fräsch rätt med höga smaker på kort tid.

    1. Blanda ihop kryddorna med hoisinsås, japansk soja, honung och vitlök
    2. Skär tofun i kuber och stek i het panna med oljan tills alla kanter har fått färg
    3. Häll på hoisinblandningen och låt det koka in en minut

    Servera direkt med sallad, ris och rostade sesamfrön

    Ingredienser

    • 1 tsk sichuanpeppar
    • 4 tsk five spice
    • 3 msk hoisinsås
    • 2 msk japansk soja,sakura
    • 1 msk honung
    • 2 vitlöksklyftor
    • 500 g tofu, fast
    • neutral olja (att steka i)
    • 100 g bladspenat
    • 200 g sugarsnap
    • rostade sesamfrön att strössla på toppen
    • ris, nykokt vid servering