- Sätt ugnen på 230 grader (varmluft).
- Rör ihop färskosten med socker och vanilj, yuzu och salt i en skål eller köksassistent. Sockret ska lösa sig helt.
- Rör ner ett ägg i taget till en jämn smet.
- Blanda ut mjölet med lite av grädden, rör ner i smeten ihop med resten av grädden.
- Skrynkla ihop ett bakplåtspapper så att det blir lätt att forma, tryck sedan ut det i en rund springform med 16 cm i diameter. Det gör inget att pappret sticker upp ovanför formens kant.
- Häll över smeten i formen och grädda i ca 30 min. Ovansidan ska bli mycket mörk och om du har en ugn som gräddar ojämnt kan kakan behöva snurras någon gång.
- Motten ska fortfarande vara dallrig när kakan tas ut.
- Låt cheesecaken vila några timmar innan servering. Bäst blir den av att bakas dagen innan och förvaras svalt.
- Servera med färska bär eller bra precis som den är!
Lycka till!
Ingredienser
- 450 g färskost
- 1,5 dl socker
- 3 ägg
- 3 msk yuzu
- 2,5 msk vetemjöl
- 1 urskrapad vaniljstång
- 2,5 dl grädde
- 0,5 tsk salt