- Skär laxen i små tärningar och marinera med soja, sesamolja och sesamfrön, ställ svalt.
- Mixa ägget med olja, lime och sriracha till en krämig majonnäs med stavmixer. Smaka av med salt och lägg i en liten spritspåse
- Koka kvarngrynen så att det fortfarande finns tuggmotstånd kvar. Låt svalna och blanda med lite olivolja och salt.
- Tärna mangon fint och skär strimlor av gurkan och kålen. Dela avokadon på mitten, ta ut kärnan. Lägg snittytan nedåt och skiva avokadon tunt på bredden, tryck försiktigt isär skivorna något och ”rulla” ihop till en ros.
- Lägg upp i skålar och avsluta med majonnäsen samt laxrom och pistagenötter.
Ingredienser
- 500 g lax av sachimikvalité
- 2 msk soja
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk svarta sesamfrön
- 1 ägg – rumstempererat
- 2,5 dl neutral olja
- 1 msk limejuice
- 1 tsk sriracha - chilisås
- några droppar olivolja med vit tryffel
- salt
- 2 dl svenska kvarngryn
- 2 dl kokta puylinser
- 1 mango
- 0,5 gurka
- ca 10 rädisor – skivade
- 1 ask sockerärtor - strimlade
- 2 mogna avokado
- 1 ask machésallad
- 0,5 huvud röd spetskål – fint skivad
- 1 dl mungböngroddar
- 2 dl edamamebönor
- 1 burk laxrom
- pistagenötter