Hallon- och lakritsremmar

    Av Werners Gourmetservice

    Kombinationen hallon/lakrits som är oslagbar. Om det finns svensk ekologisk vildhallonpure att tillgå gillar vi det bäst, men det går bra med annan hallonpuré eller att göra egen. Lakritsgranulat och salmiakpulver ger den perfekta lakritssmaken.

    1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
    2. Koka hallonpuré, socker och glykos i 5 minuter
    3. Krama sedan ur gelatinbladen och lägg i den varma blandningen. Tillsätt citronsyran och rör om.
    4. Häll ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i rumstemperatur över natten
    5. Skär ca 2 cm breda band med t.ex en pizzaslicer.
    6. Blanda ihop garneringen och lägg ut på en tallrik. Doppa sedan banden i sockerblandningen.

    Ingredienser

    Remmar

    • 180 g hallonpuré
    • 10 gelatinblad
    • 1 dl socker
    • 0,5 dl glykos
    • 1,5 dl vatten
    • 0,5 tsk citronsyra
    • 1 tsk lakritsgranulat

    Garnering

    • 1 dl socker
    • ½ tsk citronsyra
    • 2 msk salmiakpulver