-
Körvelemulsion
Mixa körvel med 1/3 av oljan tills den blir helt grön. Vispa äggula och slå sedan på körvelolja samt resterande olja under omrörning i en tunnstråle för att inte emulsionen ska spricka. Smaksätt med salt och smaka av.
-
Picklad ostronskivling
Kocka upp vatten, socker och vitvinsvinäger så att sockret löser ut sig. Rensa svampen och skär ner i grövre bitar. Slå över lagen och kyl ner.
-
Ryggbiff
Putsa bort eventuella senor och kappa. blanda salt och socker och rubba in. Låt dra någon timme. Sota sedan hårt i väldigt varm panna. Kyl sedan ner. Dra in köttbiten i plasfolie för att få önskad form och frys in. Skiva sedan fryst på skärmaskin så tunt som möjligt.
-
Tryffelvinägrett
Hacka Schalottenlöken fint och stek försiktigt i olja tills den är helt genomstekt, kyl sedan ned. Blanda alla ingredienser och kyl ner.
-
Brynt smör snö
Bryn smöret , Blanda sedan ner maltosec och salt medans du vispar.
-
Krutonger
Tärna bröd och stek i stekpanna i smör tills brödet blir gyllenbrunt och krispigt.
-
Örtsallad
Rensa och skölj sallad och örter. Plocka ner i lagom stora bitar.
- Servering Dra ut Körvelemulsion i botten på tallriken. Blanda sedan örtsallad, picklad ostronskivling och krutonger med tryffelvinägretten och lägg en handfull över emulsionen. Lägg sedan carpaccion över salladen och toppa med brynt smörsnö.
Ingredienser
Körvelemulsion
- 10 g körvel
- 100 g rapsolja
- 10 g äggula
- 3 g salt
Picklad ostronskivling
- 60 g vatten
- 40 g socker
- 20 g vitvinsvinäger
- 32 g ostronskivling
Carpaccio på biff
- 200 g putsad ryggbiff
- 3 g salt
- 1 g socker
Tryffelvinägrett
- 10 g vit tryffelolja
- 3 g schalottenlök
- 4 g tryffel Himalaya brisure
- 1 g salt
- 0,5 g ättika
- 0,5 g socker
- 0,5 g finmalen svartpeppar
Bryntsmör snö
- 20 brynt smör
- 10 Maltosec Sosa
- 0,3 salt
Krutonger
- 40 g brödtärningar
- 8 g smör
- 1 g salt
Örtsallad
- 4 g frissésallad
- 4 g vattenkrasse
- 4 g mangold röd, småblad