- Låt wontondegsplattorna tina i kylen ca 10 timmar.
- Blanda kycklingfärsen med ingefära, chilisås och sesamolja. Ta en klick av smeten och lägg mitt på en degplatta.
- Doppa fingret i kallt vatten och fukta degkanterna. Vik degen över smeten och tryck ihop utan att luft stängs inne i knytet. Korsa kanterna över varandra så att knytet stängs igen helt. Fortsätt med resten av fyllningen och degplattorna.
- Koka upp vatten och i en gryta. Koka wontondumplings 5–7 minuter.
- Koka upp kycklingbuljongen tillsammans med stjärnanis, kanelstång, pepparkorn, citrongräs, ingefära och fisksås.
- Skiva shitakesvampen och stek i lite olja.
- Rensa och dela enokisvampen.
- Koka nudlar 1 minut kortare än anvisningar. Skölj av med vatten och låt rinna av.
- Sila buljongen, Smaka av med saften av 1 lime och ev. mer fisksås.
- Bottna 4 skålar med nudlar, wontondumplings, stekt shitakesvamp, enokisvamp och böngroddar. Häll över den heta buljongen och dekorera med salladslök, örterna samt färsk chili.
Ingredienser
- 1 paket frysta wonton-degsplattor (200 g)
- 200 g kycklingfärs
- 1 msk riven ingefära
- 1 msk sriracha sås
- 1 tsk sesamolja
- 1,5 l kycklingbuljong
- 3 st stjärnanis
- 2 st kanelstång
- 3 st hela kryddnejlikor
- 1 st citrongräs, bankad
- 10 cm ingefära, skivad i tjocka skivor
- 3 msk fisksås
- 250 g risnudlar, gärna 3 mm breda
- 2 st lime
- 200 g böngroddar
- 1 st knippe koriander
- 2 st salladslökar, skivade
- 1 st knippe mynta, plockad
- 1 st knippe thaibasilika, plockad
- 2 st röda chili, i tunna skivor
- 200 g shitakesvamp
- 100 g enokisvamp