Caviar med lardo ostkräm rökt tellycherripeppar och dashi

    Av Kristin Åhlander

    Den finstämda rökigheten från pepparen och dashin kompletterar ostkrämen och den feta lardon utmärkt. Caviaren dansar på paletten av dessa lyxiga smaker.

    Dashi:

    1. Lägg Konbubladen i 2 l vatten. Se till att den kommer upp till ungefär 70-80°C och låt stå i 4 timmar. Den får inte koka så håll koll på den. Sila sedan bort konbubladen
    2. Lägg i bonitoflingorna. Låt de ligga ca 20 min och häll sedan bort dem. Härifrån är själva dashibasen klar. Vi har valt att smaksätta den här med schallotenlök, champagnevinäger och rökt tellicherrypeppar.

    Ostkräm:

    1. Riv osten fint.
    2. Smält sedan osten med grädde och lägg sedan i en mixer.
    3. I med ett ägg och mixa till slät konsistens.
    4. Häll i oljan droppvis så att det bildar en emulsion.
    5. Smaka av med vinäger och salt.
    6. Lägg i spritspåse.

    Ingredienser

    Dashi:
    • 2 liter vatten
    • 2 st bitar konbu alger
    • 2 st nävar bonitoflingor
    • 2 st schalottenlök
    • 2 msk champagnevinäger
    • Rökt tellicherrypeppar
    Ostkräm
    • 200 g lagrad ost
    • 100 g vispgrädde 40%
    • 1 st ägg
    • 500 g matolja
    • 20 g champagnevinäger
    • Laseösalt
    • 50 g lardo eller rökt sidfläsk
    • 30 g caviar oscietra royal

    Produkter i Caviar med lardo ostkräm rökt tellycherripeppar och dashi

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”