Dashi:
- Lägg Konbubladen i 2 l vatten. Se till att den kommer upp till ungefär 70-80°C och låt stå i 4 timmar. Den får inte koka så håll koll på den. Sila sedan bort konbubladen
- Lägg i bonitoflingorna. Låt de ligga ca 20 min och häll sedan bort dem. Härifrån är själva dashibasen klar. Vi har valt att smaksätta den här med schallotenlök, champagnevinäger och rökt tellicherrypeppar.
Ostkräm:
- Riv osten fint.
- Smält sedan osten med grädde och lägg sedan i en mixer.
- I med ett ägg och mixa till slät konsistens.
- Häll i oljan droppvis så att det bildar en emulsion.
- Smaka av med vinäger och salt.
- Lägg i spritspåse.
Ingredienser
Dashi:
- 2 liter vatten
- 2 st bitar konbu alger
- 2 st nävar bonitoflingor
- 2 st schalottenlök
- 2 msk champagnevinäger
- Rökt tellicherrypeppar
- 200 g lagrad ost
- 100 g vispgrädde 40%
- 1 st ägg
- 500 g matolja
- 20 g champagnevinäger
- Laseösalt
- 50 g lardo eller rökt sidfläsk
- 30 g caviar oscietra royal
Produkter i Caviar med lardo ostkräm rökt tellycherripeppar och dashi
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”