Nuoc cham - vietnamesisk dippsås

    Av Kristin Åhlander

    Vietnamesisk dippsås med fantastisk sälta från fisksåsen. Används som sås till vårrullar, dumplings, skaldjur och fisk, såväl rå fisk som tillagad. Om man vill kan man tillsätta örter så som koriander, gräslök eller mynta för mer smak.

     

    1. Blanda ingredienserna och se till att sockret löses upp.
    2. Låt stå i kylen en stund innan servering. Den ger god smak i flera dagar.
    3. Servera den kall.

    Ingredienser

    • 1 dl Fisksås med Himalayasalt
    • 1 dl limejuice
    • 1 dl vatten
    • 1 msk risvinäger
    • 2 msk socker
    • 1 vitlöksklyfta, finhackad
    • 1 chilifrukt tunt skivad

    Produkter i Nuoc cham - vietnamesisk dippsås

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”