Caviar med smörkokt silverlök, 6 minutersägg och potatischips

    Av Kristin Åhlander

    Hemmagjorda potatischips av den godaste potatisen, önskar man mer av rätten strör man på lite Togarashikrydda på chipsen. Löken kokas i smör och får lite syra från champagnevinäger. Vet inte om Caviaren kan få finare kompisar?

    Beskrivning:

    1. Skiva potatisen med mandolin eller för hand. Lägg skivorna på papper. Fritera på 170 grader till de blir gyllene. Salta dem eller om man vill ha extra smak kan man strö en nypa Togarashi på.
    2. Skala löken och dela den på mitten. Koka försiktigt i smör tills de blir mjuka och kanske att smöret har karamelliserats lite. Häll på champagnevinäger på slutet.
    3. Montering: Lägg allt på tallrik, ägget kan delas på mitten, i klyftor eller hackas till en röra. Dekorera med mycket körvel.

    Ingredienser

    • 50 g Ocietra Caviar
    • 3-4 st Amadinepotatis
    • 10 små sliverlökar
    • 75 g smör
    • 15 g Champagnevinäger
    • 4 ägg, kokta 6 minuter
    • körvel

    Produkter i Caviar med smörkokt silverlök, 6 minutersägg och potatischips

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”