- Puré: Montera ner olivoljan och smaka av med salt och citronzest.
- Flarn: Mixa den torkade svampen till ett fint pulver. Blanda sedan med potatisen och ägget och bred ut tunt på silipatmatta. Torka i ugnen på 50°C tills de är helt torra. Fritera sedan i 160°C olja tills de är gyllenbruna.
- Sås: Mixa olja och gräslök och sila av. Spräck gräslöksoljan med gräddfilen.
- Vid servering: Pochera 4 ägg, arrangera sedan som på bilden. Börja med purén, garnera med frisésallad och örter, lägg sedan ägget, flarnet och toppa med Caviaren. Avsluta med att ringla såsen runtom.
Ingredienser
Potatis- och olivoljepuré
- 300 g potatispuré
- 1 dl olivolja Montfrin
- Læsøsalt
- citronzest
Potatis- och Karljohanflarn
- 300 g kokt och passerad potatis
- 30 g torkad Karljohansvamp
- 20 g äggvita
Sås på gräslök och gräddfil
- 2 dl neutral olja
- 50 g gräslök
- 1 msk gräddfil
- Caviar Oscietra Royal