Wasabisill

    Av Werners Gourmetservice

    Krämig och god sill med rejält sting från wasabi. En liten touch av soja och ingefära förstärker de asiatiska smakerna.

    1. Skär sillen i fina bitar och låt bitarna rinna av.
    2. Blanda samman samtliga ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar.
    3. Blanda försiktigt sillbitarna med wasabisåsen.
    4. Vid servering, garnera med skuren salladslök och ingefära.

    Ingredienser

    • 1 pkt Inläggningssill (5- minuters)

    Sås

    • 1 dl majonnäs
    • 1 dl creme-fraiche
    • 0,5 dl gräddfil
    • 2 msk wasabipasta
    • 2 tsk soja, ljus
    • 1 msk krossad ingefära
    • 1 tsk risvinäger
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk socker
    • 2 st salladslök, finskuren
    • salt
    • peppar

    Produkter i Wasabisill

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”