Saftig Mandelkaka
- Värm mandelmassan försiktigt i mikrovågsugnen så den är runt 60 grader. Blanda mandelmassan i en matberedare tillsammans med smöret, tillsätt äggen väldigt försiktigt. Tillsätt mjöl och bakpulver.
- Baka smeten på en bakmatta i ugnen, ca 3 mm tjockt lager. Baka på 160 grader i ca 12-15 min, den skall vara gyllenbrun och inte kladdig. Det kan gå fort i slutet när kakan är så tunn så håll uppsikt. Kontrollera med en sticka så att kakan inte är kladdig i mitten, stickan skall vara ren när man drar upp den.
Cheesecake
- Blötlägg gelatinblad. Smält den vita chokladen så den är riktigt varm. Blanda Philadelphia med strösocker i en matberedare, tillsätt försiktigt äggen.
- Smält gelatinet i en kastrull och vänd ner i smeten tillsammans med rivet apelsinskal. Vispa snabbt i den varma chokladen. Avsluta med att vända ned lättvispad grädde med en slickepott. Häll smeten ovanpå mandelbottnen och ställ i frysen så att den stelnar.
Campari-orange gelé
Blötlägg gelatinblad. Blanda färskpressad apelsinjuice med Campari och koka upp snabbt. Tillsätt gelatin och kyl ner vätskan innan du häller den över den frusna cheescaken. Är gelen varm kommer cheesecaken att smälta.
Kanderad mandel
Koka socker och vatten till 120 grader. Ta kastrullen från plattan och tillsätt mandel under konstant omrörning tills allt blir vitt och frostigt. Häll mandlarna på ett smörpapper och låt svalna.
Servering
Dekorera cheesecaken med kanderad mandel och ev färska bär och apelsinfiléer.
Ingredienser
Saftig Mandelkaka
- 160 g mandelmassa
- 150 g ägg
- 50 g mjukt smör
- 30 g mjöl
- 2 g bakpulver
Cheesecake
- 250 g Philadelphia
- 90 g strösocker
- 1 apelsin (skalet)
- 3 ägg
- 250 g Vit choklad, VALRHONA Ivoire 35%
- 1.75 st gelatinblad
- 185 g vispgrädde
Campari-orange gelé
- 185 g färskpressad apelsinjuice
- 65 g campari
- 4 gelatinblad
Kanderad mandel
- 100 g socker
- 25 g vatten
- 100 g mandel
Serveringsförslag
- 1 st apelsin (filéerna)
- färska bär