Choklad Delice

    Av David Vidal

    Dryckestips! Kombineras med fördel tillsammans med ett smakrikt och koncentrerat sött vin. Gärna med doft och smak av nötter, choklad och mörka bär. Exempelvis Late Bottled Vintage Port 2013, Churchill’s Port, Portugal. Artikelnr 801601.

    1. Värm ugnen till 110°C. Smält chokladen. Blanda äggvita, smör och socker i en matprocessor, blanda tills äggvitan har fördubblats. Häll i den smälta chokladen under tiden smeten blandas. Tillsätt sedan mjöl och salt. Pulsera matprocessorn tills mjölet är väl blandat. Mixa inte för mycket.
    2. Täck en bakform med bakplåtspapper och lägg blandningen i formen. Grädda i 110°C i 16 minuter. Om du använder en hushållsugn (ej varmluft) vrid skålen efter 8 minuter och fortsätt att grädda i ytterligare 8 minuter.
    3. Ta kakan ur ugnen och kyl tills den är fast. Skär i önskade delar.

    Ingredienser

    • 640 g Manjari 64% Valrhona
    • 400 g äggvita
    • 120 g mjukt smör
    • 100 g socker
    • 12 g havssalt
    • 20 g mjöl