- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda hoisin med riven ingefära och chiliflakes och pensa blandningen på filéerna.
- Stek i ugnen till en innertemp på 70 grader. Ta ut och låt svalna något innan filéerna skärs i ca 1 cm tjocka skivor lite på snedden.
- Värm buljongen ihop med fint strimlad ingefära och honung.
- Koka sobanudlar och ev majs – om du inte använder färdig förkokt.
- Skär av majskornen från kolven.
- Skölj och plocka basilikan.
- Dela limen i klyftor att pressa över efter tycke och smak.
- Servera den varma buljongen i skålar och lägg i nudlar, majskycklingfilé ovanpå. Toppa med majs, böngroddar, spenat och thaibasilika samt ev. lite extra chili för den som gillar extra hetta.
Ingredienser
Buljong:
- 1,5 l Shoyu ramenbuljong
- 4 cm färsk ingefära – riven
- 3 st limeblad
- 0,5 dl ljus soja
- 2 tsk honung
- 4 st majskycklingfiléer
- salt
- 0,5 dl hoisinsås
- 1 cm färsk ingefära – riven
- 1 tsk milda chiliflakes – typ gochugaru
- 4 portioner kokta soba nudlar
- 2 majskolvar – förkokta
- 3 dl böngroddar
- 1 frp färsk spenat
- 2 limefrukter
- 1 kruka thaibasilika
Produkter i Shoyu ramen med ingefärsglaserad majskyckling, sobanudlar, majs och thaibasilika
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”