Shoyu ramen med ingefärsglaserad majskyckling, sobanudlar, majs och thaibasilika

    Av Matlagerskan

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda hoisin med riven ingefära och chiliflakes och pensa blandningen på filéerna.
    2. Stek i ugnen till en innertemp på 70 grader. Ta ut och låt svalna något innan filéerna skärs i ca 1 cm tjocka skivor lite på snedden.
    3. Värm buljongen ihop med fint strimlad ingefära och honung.
    4. Koka sobanudlar och ev majs – om du inte använder färdig förkokt.
    5. Skär av majskornen från kolven.
    6. Skölj och plocka basilikan.
    7. Dela limen i klyftor att pressa över efter tycke och smak.
    8. Servera den varma buljongen i skålar och lägg i nudlar, majskycklingfilé ovanpå. Toppa med majs, böngroddar, spenat och thaibasilika samt ev. lite extra chili för den som gillar extra hetta.

    Ingredienser

    Buljong:
    • 1,5 l Shoyu ramenbuljong
    • 4 cm färsk ingefära – riven
    • 3 st limeblad
    • 0,5 dl ljus soja
    • 2 tsk honung
    Kyckling:
    • 4 st majskycklingfiléer
    • salt
    • 0,5 dl hoisinsås
    • 1 cm färsk ingefära – riven
    • 1 tsk milda chiliflakes – typ gochugaru
    Till servering:
    • 4 portioner kokta soba nudlar
    • 2 majskolvar – förkokta
    • 3 dl böngroddar
    • 1 frp färsk spenat
    • 2 limefrukter
    • 1 kruka thaibasilika

    Produkter i Shoyu ramen med ingefärsglaserad majskyckling, sobanudlar, majs och thaibasilika

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”