- Botten: kastrull. Blanda ägg och socker i en bunke, tillsätt det smälta smöret och chokladen. Tillsätt salt och mjöl och rör om till den är slät. Stryk ut smeten ca 0,5 cm tunt på ett bakplåtspapper. Baka av ca 3-4 minuter i 200°C.
 - Mousse: Börja med att blötlägga gelatinet i kallt vatten. Värm upp hälften av purén i en kastrull tillsammans med skrapet från en vaniljstång. När den är varm ha i gelatinet. Kyl ned med resterande puré. Gör italiensk maräng på äggvitan och strösockret. Börja med att vispa äggvitan fluffigt, koka strösocker och vatten till 121°C och häll det över den uppvispade äggvitan. Låt marängen gå kall. Under tiden vispa grädden lätt. Vänd ner marängen i puréblandningen och avsluta med att ha i grädden.
 
Ingredienser
Chokladbotten
- 125 g smör
 - 125 g Manjari 64%, Valrhona
 - 85 g strösocker
 - 2 st ägg
 - 2 g salt
 - 90 g vetemjöl
 
Hallonmousse
- 200 g hallonpuré, Sicoly
 - 20 g citronsaft
 - 200 g socker
 - 100 g äggvita
 - 50 g vatten
 - 300 g grädde
 - 1 st vaniljstång
 - 2,5 st gelatinblad, Sosa