- Botten: kastrull. Blanda ägg och socker i en bunke, tillsätt det smälta smöret och chokladen. Tillsätt salt och mjöl och rör om till den är slät. Stryk ut smeten ca 0,5 cm tunt på ett bakplåtspapper. Baka av ca 3-4 minuter i 200°C.
- Mousse: Börja med att blötlägga gelatinet i kallt vatten. Värm upp hälften av purén i en kastrull tillsammans med skrapet från en vaniljstång. När den är varm ha i gelatinet. Kyl ned med resterande puré. Gör italiensk maräng på äggvitan och strösockret. Börja med att vispa äggvitan fluffigt, koka strösocker och vatten till 121°C och häll det över den uppvispade äggvitan. Låt marängen gå kall. Under tiden vispa grädden lätt. Vänd ner marängen i puréblandningen och avsluta med att ha i grädden.
Ingredienser
Chokladbotten
- 125 g smör
- 125 g Manjari 64%, Valrhona
- 85 g strösocker
- 2 st ägg
- 2 g salt
- 90 g vetemjöl
Hallonmousse
- 200 g hallonpuré, Sicoly
- 20 g citronsaft
- 200 g socker
- 100 g äggvita
- 50 g vatten
- 300 g grädde
- 1 st vaniljstång
- 2,5 st gelatinblad, Sosa