Gröt
- Börja med att mixa alla ingredienser förutom chiafrön i en blender (kannmixer). Häll chokladvätskan i en bunke och blanda även ned chiafrö. Låt svälla i kyl ca 1 timma.
- Blanda därefter runt smeten så att chiafröerna sväller jämt och låt den sedan stå ytterligare 2 – 3 timmar till i kylen.
Topping
- Använd helst färsk äppeljuice från en centrifug för toppingen, det går dock även bra med köpt juice. Häll vätskan i en liten behållare och pressa ned några cl citronjuice för att öka syrahalten. Blanda därefter ned chiafrön.
- Ställ äpple- och chiafröblandningen i kylen ca 1 timme och rör om. Låt sedan stå i kylen ytterligare 2 timmar.
Servering
- Nu är chiagröten klar för att avnjutas. Servera i en liten skål med äpplesaftstopping, torkade äpplen och gojibär. Gröten passar utmärkt till frukost.
- Ett tips är att förbereda den kvällen innan och låta magin få göra sitt jobb över natten. I kylskåp står sig gröten 2-3 dagar.
Ingredienser
Gröt
- 2 msk agave (el honung)
- 0,75 msk kakaopulver
- 1,5 msk lucumapulver
- 1 dl chokladbönor (nibs)
- 1 dl chiafrön
- 4,5 dl vatten
Topping
- 2 msk chiafrön
- 2 msk citronsaft
- 2 dl äppelråsaft
Dekoration
- tärnade äpplen
- russin