- Koka quinoan enligt anvisning och låt den sedan svalna.
- Gnid in ena sidan av laxen med misopasta och stek hastigt på hög värme i stek – eller
grillpanna. Låt laxen svalna. - Mixa ägget med olja, lime och senap till en krämig majonnäs med stavmixer. Smaka av
med salt och lägg i en liten spritspåse. - Lägg upp salladen med quinoa i botten sedan gröna blad, lök, kluvna rädisor, gurka,
ärtor och lök. Toppa med rivna bitar av laxen, äggbitar, dill och mandel. Skvätt över lite
god olivolja och flingsalt och servera med limemajo.
Ingredienser
- 1 dl röd quinoa (okokt)
- 500 g laxfilé
- 1 msk misopasta
- 1 msk olja
- 1 ask ärtskott
- 1 knippe dill
- 1 knippe rädisor
- 1 knippe mangold
- 2 kokta ägg
- 0,5 gurka
- 2 dl sockerärtor
- 1 rödlök
- 1 dl flagad mandel (rostad)
- olivolja
- flingsalt
Limemajo
- 1 ägg – rumstempererat
- 2,5 dl neutral olja
- 1 msk limejuice
- 0,5 lime - zest
- 1 tsk dijonsenap
- salt