- Chokladbavaroise: Blötlägg gelatin. Smält choklad. Blanda mjölk, ägg och socker. Värm upp till 84°C och tillsätt gelatinet. Rör ner mjölkblandningen i chokladen i 3 omgångar, avsluta med stavmixer. Kyl ner till 38°C. Vispa grädden till softpeak och vänd ner grädden i 3 omgångar i chokladen. Häll upp i ett plastat bleck och låt bavaroisen sätta sig i kylen.
- Citronbavaroise: Börja med att blötlägga gelatin. Blanda ihop mjölk, ägg och socker. Värm upp till 84°C. Tillsätt gelatin och citron, kyl ner till 37°C. Vispa grädden till softpeak och vänd ner i citronblandningen. Häll citronbavaroisen på chokladbavaroisen och ställ in i frysen för att allt ska sätta sig fint och för att det ska bli enklare att portionera.
- Saltrostade pistaschnötter: Ringla lite olivolja och salt över pistagenötterna och rosta lätt i ugnen tills de fått önskad färg. Mixa nötterna.
- Mammas havreflarn: Blanda ihop allt och klicka ut på en plåt. Baka av i ugn på 170°C i 8 min. Stansa ut jämna fina bitar. Garnera med färska hallon.
Ingredienser
Chokladbavaroise
- 250 g Manjari 64%, Valrhona
- 300 g mjölk
- 115 g socker
- 80 g äggulor
- 3,5 gelatinblad, Sosa
- 600 grädde
Citronbavaroise
- 500 g mjölk
- 250 g socker
- 170 g äggula
- 6 gelatinblad, Sosa
- 500 g grädde
- 200 g citronjuice och zest
Saltrostade pistagenötter
- pistagenötter
- salt
- olivolja
Mammas havreflarn
- 4 dl havregryn
- 2,5 dl socker
- 1 dl mjölk
- 200 g smält smör
- 4 msk ljus sirap
- 2 tsk bakpulver