Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten. Smält choklad-sorterna i vattenbad till 50°C. Bryn smöret försiktigt i en kastrull, allt ska användas. Vispa ihop äggulan och smöret som hollandaise. Smält gelatinet i en kastrull och vänd ner i hollandaisen. Vänd ner den smälta chokladen i hollandaisen och vänd runt. Vänd sedan ner yoghurten och ta upp i plastad passande form. Låt frysa i 12 timmar, skär upp i passande bitar. Låt tina på tallriken. Servera med chokladflarn, en god sorbet och rostade nötter. Blanda alla ingredienser väl, stryk ut tunt på silikonmatta och baka av på 180°C ca 3-4 minuter, låt svalna och förvara fuktfritt.
Ingredienser
- 2 gelatinblad, Sosa
- 150 g Andoa Mjölk 39 %, Valrhona
- 50 g Manjari 64 %, Valrhona
- 200 g osaltat smör
- 1 äggula
- 300 g matlagningsyoghurt
Chokladflarn
- 85 g osaltat smör
- 20 g acaciahonung
- 45 g vetemjöl
- 50 g florsocker
- 1 msk kakaopulver, Valrhona
- 37 g äggvita