- Sätt ugnen på 100 grader. Dela och skrapa ur vaniljstången, koka upp med grädde och mjölk. Vispa ihop äggula och socker. Sila uppkoket över den uppvispade äggulan, häll tillbaka i kastrullen och värm till 83°C eller första bubblan. OBS! Viktigt att vispa hela tiden annars kan äggulan brännas. Sila smeten över chokladen, rör slät och fyll formar som sätts in i ugnen direkt. Brûléerna är klara när de ”stannat”, fått fast konsistens.
- Låt svalna i rumstemperatur, ställ sedan i kyl att bli riktigt kalla. Precis före servering täcks ytan med råsocker och karamelliseras med en liten gasbrännare. Garnera med färska bär.
Ingredienser
- 7 brûléeformar
- gasbrännare
- 1 vaniljstång, Tahiti
- 250 g grädde
- 250 g mjölk 3%
- 60 g äggulor
- 50 g strösocker
- 185 g Manjari 64%, Valrhona
- råsocker
- färska bär till garnering