Inkokt piggvar med fänkål och oliver

    Av Werners Gourmetservice

    1. Court Bouillion Ansa och skär alla grönsaker i mindre bitar, blanda sedan alla ingredienser i en kastrull och sjud ca 30 minuter. Låt stå och svalna. Smaka av med salt. Låt stå några timmar och ta smak. Sila. Pochera piggvarsfilébitarna i buljong. Servera med fänkål, Niceoliver, schalottenlök, gurka och fänkålsmajonnäs.
    2. Majonnäs Koka och mixa fänkålen till en slät puré i termomixer. Smaksätt majonnäs med fänkålspuré, fänkålsfrön, fänkålspollen och citronzest.

    Ingredienser

    • 500 g piggvarsfilé, delad i tio bitar

    Court Bouillion

    • 2 schalottenlökar
    • 1 morot
    • 1 stjälk blekselleri
    • 1 bit purjolök
    • rester (piporna) från fänkålen
    • 1 kruka bladpersilja
    • 2 vitlöksklyftor
    • 2,5 dl Verjus de perigord
    • 1,5 liter vatten
    • 5 korianderfrö
    • 5 fänkålsfrö
    • 5 rosépeppar
    • 1 krm timjan
    • 2 lagerblad
    • 5 långpeppar
    • salt

    • 2 st fänkål, tärnad
    • 2 schalottenlök, skivad
    • 15 Niceoliver, urkärnade och grovt strimlade
    • olivolja Werners extra virgin
    • 1 lagerblad
    • vitt vin
    • fiskbuljong
    • ¼ gurka urkärnad och tärnad
    • körvel

    Fänkålsmajonnäs

    • 1 dl majonnäs
    • 1 fänkål
    • fänkålspollen
    • krossade fänkålsfrön
    • citronzest