Chokladfinancier med citronströssel och apelsinconfit

    Av Valrhona

    Kombinationen av choklad och apelsin i den här mjuka kakan är oemotståndlig.

    Citrusströssel

    1. Blanda alla ingredienser i en kitchen aid med vinge till en smidig deg.
    2. Plasta och kyl i ca 30 min
    3. Forma strössel och lägg på silikonmatta, plåt.
    4. Baka av i 150-160°C, ca 20 minuter tills strösslet är genomgräddat och gyllenbrunt.

    Chokladfinancier med apelsinconfit

    1. Blanda mandelmjöl, strösocker, maizenamjöl och kakaopulver.
    2. Vispa ihop äggvitan med grädden och rör ihop med de torra ingredienserna.
    3. Häll en liten del av blandningen på den smälta chokladen och blanda väl, rör i den resterande mängden. Kyl smeten i ca tre timmar.

    Ingredienser

    Citrusströssel

    • 50 g smör, tärnat
    • 50 g muscovdosocker, ljust
    • 50 g vetemjöl, siktat
    • 50 g mandelmjöl, siktat
    • zest från en citron och en apelsin

    Chokladfinancier med apelsinconfit

    • 190 g mandelmjöl
    • 150 g strösocker
    • 10 g maizenamjöl
    • 10 g kakaopulver
    • 9 st äggvitor
    • 75 ml grädde 36 %
    • 50 g Valrhona Oriado 60 %, smält
    • 120 g apelsinconfit