Citrusströssel
- Blanda alla ingredienser i en kitchen aid med vinge till en smidig deg.
- Plasta och kyl i ca 30 min
- Forma strössel och lägg på silikonmatta, plåt.
- Baka av i 150-160°C, ca 20 minuter tills strösslet är genomgräddat och gyllenbrunt.
Chokladfinancier med apelsinconfit
- Blanda mandelmjöl, strösocker, maizenamjöl och kakaopulver.
- Vispa ihop äggvitan med grädden och rör ihop med de torra ingredienserna.
- Häll en liten del av blandningen på den smälta chokladen och blanda väl, rör i den resterande mängden. Kyl smeten i ca tre timmar.
Ingredienser
Citrusströssel
- 50 g smör, tärnat
- 50 g muscovdosocker, ljust
- 50 g vetemjöl, siktat
- 50 g mandelmjöl, siktat
- zest från en citron och en apelsin
Chokladfinancier med apelsinconfit
- 190 g mandelmjöl
- 150 g strösocker
- 10 g maizenamjöl
- 10 g kakaopulver
- 9 st äggvitor
- 75 ml grädde 36 %
- 50 g Valrhona Oriado 60 %, smält
- 120 g apelsinconfit