Chokladmousse på silktofu

    Av Matlagerskan

    Otroligt len och krämig chokladmousse med silktofu.

    1. Smält chokladen i ett vattenbad med kokosoljan.
    2. Mixa tofun helt slät med honung och kakao.
    3. Vänd ihop tofun med chokladen och smaka upp med salt.
    4. Lägg i portionsglas- eller skålar och kyl i minst 2 timmar innan servering.
    5. Servera med gärna med apelsin och pistagenötter eller andra frukter och bär i säsong.

    Ingredienser

    Mousse:
    • 110 g Valrhona choklad med minst 70% kakao, ex Guanaja 70% eller Komuntu 80%
    • 1 msk kokosolja
    • 350 g silktofu
    • 2 msk honung eller annan sötning
    • 1 msk kakao av god kvalitet
    • 1 nypa salt
    Till servering:
    • 2 st blodapelsiner
    • Citronmeliss
    • Pistagenötter

    Produkter i Chokladmousse på silktofu

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”