Citron- och gräddfilssorbet med färska blåbär, jordgubbar och mynta

    Av Werners Gourmetservice

    En ljuvlig och lätt sommardessert med syrlig sorbet och vinmarinerade färska bär och mynta! Dryckestips: Exempelvis Kloster Eberbach Riesling Spätlese. Mycket frisk men fyllig med toner av äpple, citrus och honung och en alltid närvarande fin mineralitet.  

    1. Blanda alla ingredienser med en stavmixer, låt stå och svälla några timmar. Alt 1) Frys in i Pacojetbehållare, kör till sorbet i pacojet. Alt 2) frys in i glassmaskin.
    2. Mixa ihop strösocker, vatten, vin och gelaspessa. Låt stå och svälla några minuter. vänd i bären i vinlagen och krydda med rivet citronskal. Dekorera med färsk mynta.

    Ingredienser

    Citron- och gräddfilssorbet

    • 300g citronpuré, Sicoly
    • 300 g gräddfil
    • 120 g invertsocker, Sosa
    • 4 g goma garrofi, Sosa

    Marinerade färska bär

    • 3 msk strösocker
    • 0,5 dl vatten
    • 0,5 dl vin (samma som dricks till)
    • 2 g gelespesa, Sosa
    • 1 ask blåbär
    • 1 liter jordgubbar, delade
    • 1 citron, rivet skal
    • mynta