- Blanda alla ingredienser med en stavmixer, låt stå och svälla några timmar. Alt 1) Frys in i Pacojetbehållare, kör till sorbet i pacojet. Alt 2) frys in i glassmaskin.
- Mixa ihop strösocker, vatten, vin och gelaspessa. Låt stå och svälla några minuter. vänd i bären i vinlagen och krydda med rivet citronskal. Dekorera med färsk mynta.
Ingredienser
Citron- och gräddfilssorbet
- 300g citronpuré, Sicoly
- 300 g gräddfil
- 120 g invertsocker, Sosa
- 4 g goma garrofi, Sosa
Marinerade färska bär
- 3 msk strösocker
- 0,5 dl vatten
- 0,5 dl vin (samma som dricks till)
- 2 g gelespesa, Sosa
- 1 ask blåbär
- 1 liter jordgubbar, delade
- 1 citron, rivet skal
- mynta