Confiterad och sojakaramelliserad fläsksida

    Av Matlagerskan

    Lägg köttet i en så liten ugnsform som möjligt och häll på ankfettet som ska täcka köttet. Täck formen med lock eller aluminiumfolie. Sätt i ugnen på 100 grader och låt stå i 6 timmar. Ta ut köttet, låt svalna och ställ det sedan i press (med t.ex. en stenmortel ovanpå) i kylen ett par timmar till den svalnat helt. Koka ihop en karamell av sojan och sirapen på hög värme i 10–15 minuter. Häll karamellen över köttet och bränn fram en hård yta med gasolbrännare eller på 250 grader grill i ugnen. Skär i skivor eller kuber och servera som underbart krispigt och smakrikt tilltugg till öl eller vin!

    Ingredienser

    • 500 g rimmad fläsksida
    • 170 g ankfett
    • 0,5 dl mörk sirap
    • 0,5 dl ljus japansk soja