Pekannötsbrownie - Valrhona

    Av Valrhona

    Kladdig chokladbrownie med pekannötter och härliga lakritstoner från muskovado.

    1. Vispa ägg och socker fluffigt.
    2. Smält smör och Andoa Noir 70%. Blanda med äggblandningen.
    3. Tillsätt vetemjöl och kakaopulver. Rör om. Vänd i pekannötterna.
    4. Häll smeten i en smord ugnsform, strö över den hackade vita chokladen.
    5. Grädda i 170°C, ca 17 minuter.
    6. Låt svalna, plasta och kyl.

    Ingredienser

    • 2 ägg
    • 1, 7 dl muscovado socker, mörk
    • 130 g smör
    • 70 g Andoa Noir 70 %
    • 0,5 dl vetemjöl, siktad
    • 1,5 msk kakaopulver, siktad
    • 130 g pekannötter, grovt hackade
    • 75 g Waina 35 %, i bitar