Cookie recept Öhr

    Av Caroline Skogström

    Vispa smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker poröst och fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten och vänd till sist ner choklad och nötter. Fördela degen i 600 grams rullar som delas upp i 10 bitar vardera. Lägg kakorna glest fördelade på bakplåtspapper (flyter ut en del under gräddning) och grädda i varmluft 185°C i ca 8-10 min.

    Ingredienser

    • 1 kg smör
    • 1 liter brunt farinsocker
    • 7 dl strösocker
    • 4 tsk vaniljsocker
    • 8 st ägg
    • 17 dl vetemjöl
    • 4 tsk bikarbonat
    • 2 tsk salt
    • 2 dl kakao, Valrhona
    • 12 dl grovhackad choklad, Valrhona (4 dl vardera av t.ex. Caramélia och Dulcey, Manjari)
    • 4 dl grovhackade hasselnötter