Vispa smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker poröst och fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten och vänd till sist ner choklad och nötter. Fördela degen i 600 grams rullar som delas upp i 10 bitar vardera. Lägg kakorna glest fördelade på bakplåtspapper (flyter ut en del under gräddning) och grädda i varmluft 185°C i ca 8-10 min.
Ingredienser
- 1 kg smör
- 1 liter brunt farinsocker
- 7 dl strösocker
- 4 tsk vaniljsocker
- 8 st ägg
- 17 dl vetemjöl
- 4 tsk bikarbonat
- 2 tsk salt
- 2 dl kakao, Valrhona
- 12 dl grovhackad choklad, Valrhona (4 dl vardera av t.ex. Caramélia och Dulcey, Manjari)
- 4 dl grovhackade hasselnötter