Cous cous Moghrabieh med sallad, tomat och bakad fetaost

    Av Werners Gourmetservice

    Matiga och nyttiga sallader med bulgur, röd quinoa och stor couscous Moghrebieh. På bilden är det tre olika sallader och de resterande recepten hittar ni här: Bulgursallad med rotfrukter, svamp och örter Röd quinoa med örter, rödlök och hyvlade grönsaker

    1. sjud cous cousen i ca 15 minuter i grönsaksbuljongen.
    2. sila och låt svalna.
    3. ansa och skär sallad samt grönsaker i mindre bitar.
    4. lägg fetaosten på en ugnsplåt, krydda med paprikapulver, nymalen svartpeppar, olivolja och läsösalt. Baka i ugn 175 grader ca 3 minuter.
    5. blanda alla ingredienser i en salladskål och krydda med äppelvinäger, olivolja, salt och peppar.

    Ingredienser

    • 2 dl stor cous cous Moghrabieh
    • 5 dl grönsaksbuljong
    • ½ Lollo rosé salat
    • ¼ gurka
    • 1 ask röda och gula cocktailtomater
    • 2 schalottenlökar
    • 1 skiva feta ost
    • paprikapulver
    • svartpeppar
    • olivolja
    • läsösalt