Torsk med vårlöksolivolja och yuzu kosho

    Av Kristin Åhlander

    En fräsch rätt med egengjord yuzu kosho och vår goda vårlöksolja

    Yuzu kosho:

    1. Hacka chilin och mortla tillsammans med yuzu och salt.
    2. Lägg i tätslutande burk. Låt stå i rumstemperatur i ca en vecka. Använd sedan som smaksättare.

     

    1. I stekpanna, lägg några skedar smör med 2 dl vatten.
    2. Salta fisken innan. Lägg i fisken och sjud försiktigt i några minuter under lock. Om du har en termometer så ska innertemperaturen vara på 48°C.
    3. Lägg fisken på tallriken med yuzu kosho och vårlöksolivoljan. För mer matigare rätt kan man tillsätta lite goda grönsaker i samma panna som fisken.

    Ingredienser

    Ingredienser 2 personer
    • 300 g torskrygg
    • 5 msk yuzu kosho
    • 4 msk vårlöksolivolja
      Yuzu kosho:
    • 70 g grön chilipeppar
    • 70 g yuzujuice, Sicoly
    • 20 g Läsösalt (Måste vara naturligt salt utan jod)

    Produkter i Torsk med vårlöksolivolja och yuzu kosho

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”