Yuzu kosho:
- Hacka chilin och mortla tillsammans med yuzu och salt.
- Lägg i tätslutande burk. Låt stå i rumstemperatur i ca en vecka. Använd sedan som smaksättare.
- I stekpanna, lägg några skedar smör med 2 dl vatten.
- Salta fisken innan. Lägg i fisken och sjud försiktigt i några minuter under lock. Om du har en termometer så ska innertemperaturen vara på 48°C.
- Lägg fisken på tallriken med yuzu kosho och vårlöksolivoljan. För mer matigare rätt kan man tillsätta lite goda grönsaker i samma panna som fisken.
Ingredienser
Ingredienser 2 personer
- 300 g torskrygg
- 5 msk yuzu kosho
- 4 msk vårlöksolivolja
- 70 g grön chilipeppar
- 70 g yuzujuice, Sicoly
- 20 g Läsösalt (Måste vara naturligt salt utan jod)
Produkter i Torsk med vårlöksolivolja och yuzu kosho
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”