Crudo på gös med crème double och Bouteville fumé

    Av Werners Gourmetservice

    Elegant och finstämd rätt där den råa fisken möter len och krämig creme duble och het jalapeño. Rökig fatlagrad vinäger från Bouteville sätter pricken över i:et.

    1. Dela gösfilén på mitten och ta bort benraden.
    2. Skiva fisken tunt ca 2–3 mm. På buksidan bör kniven vinklas till nästan liggande läge för fina skivor.
    3. Ställ kallt till servering.

    Creme duble

    1. Koka upp grädden och låd den reducera till 2/3.
    2. Smaka av med salt
    3. Låt svalna

    Jalapeñoolja

    1. Värm oljan till 50–60°C
    2. Mixa jalapeño, spenat och salt med den uppvärmda oljan till helt slät.
    3. Sila genom silduk.
    4. Låt oljan skikta sig och ta bort vätskedel som bildas.

    Picklad grön tomat

    1. Koka ihop vinäger, socker och salt. Låt svalna.
    2. Skiva tomaterna tunt.
    3. Slå ljummen lag över tomaterna.
    4. Låt stå svalt till servering.

    Vid servering:

    1. Skeda ut creme duble i botten på tallriken.
    2. Fördela ut gösskivor och picklad grön tomat.
    3. Droppa eller ringla ut jalapeñoolja i grädden.
    4. Garnera med finhackad jalapeño.
    5. Avsluta med att toppa rätten med droppar av Bouteville fumé vinäger.

    Ingredienser

    4 personer
    • 200 g gösfilé

    Creme duble

    • 2 dl vispgrädde
    • salt

    Jalapeñoolja

    • 1 st jalapeño (färsk)
    • 50 g spenat (färsk)
    • 150 g neutral olja
    • 1 nypa salt

    Picklad grön tomat

    • 2 st gröna tomater
    • 0,5 dl strösocker
    • 0,5 dl schalottenlöksvinäger
    • salt

    Vid servering:

    Produkter i Crudo på gös med crème double och Bouteville fumé

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”