- Dela gösfilén på mitten och ta bort benraden.
 - Skiva fisken tunt ca 2–3 mm. På buksidan bör kniven vinklas till nästan liggande läge för fina skivor.
 - Ställ kallt till servering.
 
Creme duble
- Koka upp grädden och låd den reducera till 2/3.
 - Smaka av med salt
 - Låt svalna
 
Jalapeñoolja
- Värm oljan till 50–60°C
 - Mixa jalapeño, spenat och salt med den uppvärmda oljan till helt slät.
 - Sila genom silduk.
 - Låt oljan skikta sig och ta bort vätskedel som bildas.
 
Picklad grön tomat
- Koka ihop vinäger, socker och salt. Låt svalna.
 - Skiva tomaterna tunt.
 - Slå ljummen lag över tomaterna.
 - Låt stå svalt till servering.
 
Vid servering:
- Skeda ut creme duble i botten på tallriken.
 - Fördela ut gösskivor och picklad grön tomat.
 - Droppa eller ringla ut jalapeñoolja i grädden.
 - Garnera med finhackad jalapeño.
 - Avsluta med att toppa rätten med droppar av Bouteville fumé vinäger.
 
Ingredienser
4 personer
- 200 g gösfilé
 
Creme duble
- 2 dl vispgrädde
 - salt
 
Jalapeñoolja
- 1 st jalapeño (färsk)
 - 50 g spenat (färsk)
 - 150 g neutral olja
 - 1 nypa salt
 
Picklad grön tomat
- 2 st gröna tomater
 - 0,5 dl strösocker
 - 0,5 dl schalottenlöksvinäger
 - salt
 
Vid servering:
- finhackad färsk jalapeño
 - Buteville Fumé
 
Produkter i Crudo på gös med crème double och Bouteville fumé
 Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”