- Skär rödkål och rödbetor i tunna strimlor med kniv eller med hjälp av en mandolin. Lägg dessa i en bunke med lock och ställ åt sidan.
- Mixa agavesirap, vatten, äppelcidervinäger, salt och havtorn i en blender/kannmixer. Blanda marinaden med kål och rödbetor och rör om ordentligt. Förslut med lock och ställ in bunken i kylen i minst 9 timmar.
- Riv röda äpplen och blanda ned i salladen tillsammans med hackade valnötter och mortlade pepparkorn. Rör om och servera på stora tallrikar.
- Dekorera gärna med lite havtorn, physalis och örter.
Ingredienser
Den röda salladen
- 600 g rödkål
- 500 g rödbetor
- 2 dl havtorn eller lingon
- 3 dl äppelcidervinäger
- 2 dl vatten
- 2 st röda äpplen
- 25 korn svartpeppar
- 1 msk agavesirap eller honung
- 1 tsk salt
- 2 dl valnötter