- Koka upp lag med five spice mix och salt och låt därefter dra i ca 10 min.
 - Sila lagen 2 ggr i finmaskig sil eller genom silduk.
 - Blanda varm lag med övriga kryddor och låt svalna.
 - Skölj sillfiléerna, skär dem i fina bitar och lägg i lagen tillsammans med skivad lök.
 - Låt dra i 1 – 2 dygn innan servering.
 
Ingredienser
- 1 pkt inläggningssill
 
Lag
- 3 dl 1-2-2 lag (ättika-socker-vatten)
 - 1 tsk five spice kryddblandning
 - 0,5 tsk salt
 - 2 st stjärnanis
 - 1 st lagerblad
 - 0,5 tsk fänkålsfrön
 - 15 korn sichuanpeppar, rostade i torr panna
 - 5 st kryddnejlika
 - 2 st muskotblomma
 - 20 korn kampotpeppar
 - 0,5 tsk korianderfrön
 - 1 bit kanelstång
 
1 st lök