- Koka upp lag med five spice mix och salt och låt därefter dra i ca 10 min.
- Sila lagen 2 ggr i finmaskig sil eller genom silduk.
- Blanda varm lag med övriga kryddor och låt svalna.
- Skölj sillfiléerna, skär dem i fina bitar och lägg i lagen tillsammans med skivad lök.
- Låt dra i 1 – 2 dygn innan servering.
Ingredienser
- 1 pkt inläggningssill
Lag
- 3 dl 1-2-2 lag (ättika-socker-vatten)
- 1 tsk five spice kryddblandning
- 0,5 tsk salt
- 2 st stjärnanis
- 1 st lagerblad
- 0,5 tsk fänkålsfrön
- 15 korn sichuanpeppar, rostade i torr panna
- 5 st kryddnejlika
- 2 st muskotblomma
- 20 korn kampotpeppar
- 0,5 tsk korianderfrön
- 1 bit kanelstång
1 st lök