- Sorbet: Blötlägg gelatinet. Koka citronsaften med mangopurén, vaniljen och sockret. Tillsätt blötlagt gelatin. Kyl ned och mixa lite av saften tillsammans med dillen, sila av. Blanda ned och frys sorbeten.
- Maräng: Vispa alltsammans till maräng och smaksätt med svartpeppar. Bred ut på siliconduk och torka i ugn 60 °C över natten. Bryt i önskad storlek.
Ingredienser
Citron/dill sorbet
- 100 g mangopuré, Sicoly
- 750 g citronsaft
- 2 st vaniljstång
- 650 g sockerlag 50/50
- 2 st gelatinblad, Sosa
- 100 g dill
Dillpulver
- 100 g Maltosec, Sosa
- 30 g florsocker
- 130 g dillolja
Svartpepparmaräng
- 30 g vatten
- 8 g äggvitepulver, Albumin, Sosa
- 80 g socker
- 80 g florsocker
- Smaksätt med malen svartpeppar