Dill & citronsorbet

    Av Pär Andersson

    Med citronmousse, vaniljsponge, dillpulver och svartpepparmaräng.

    1. Sorbet: Blötlägg gelatinet. Koka citronsaften med mangopurén, vaniljen och sockret. Tillsätt blötlagt gelatin. Kyl ned och mixa lite av saften tillsammans med dillen, sila av. Blanda ned och frys sorbeten.
    2. Maräng: Vispa alltsammans till maräng och smaksätt med svartpeppar. Bred ut på siliconduk och torka i ugn 60 °C över natten. Bryt i önskad storlek.

    Ingredienser

    Citron/dill sorbet

    • 100 g mangopuré, Sicoly
    • 750 g citronsaft
    • 2 st vaniljstång
    • 650 g sockerlag 50/50
    • 2 st gelatinblad, Sosa
    • 100 g dill

    Dillpulver

    • 100 g Maltosec, Sosa
    • 30 g florsocker
    • 130 g dillolja

    Svartpepparmaräng

    • 30 g vatten
    • 8 g äggvitepulver, Albumin, Sosa
    • 80 g socker
    • 80 g florsocker
    • Smaksätt med malen svartpeppar