Dragerade mandlar med rostad vit choklad

    Av Sebastian Pettersson

    Rostade mandlar som dragerats i rostad vit choklad. Confit Kit från Sosa är en dragémaskin som finns för Kitchen Aid och Kenwood Aid. Kontakta din säljare om du vill veta mer.

    1. Häll upp 500 g rostade mandlar på en plåt och lägg de i frysen 1h.
    2. Häll upp 200 g vit choklad och rosta på 170°C i cirka 5 min. Öppna ugnen, rör om och rosta ytterligare 5 min till en gyllene färg.
    3. Förbered Confit kit och häll i de kylda nötterna.
    4. Blanda de båda chokladerna, till sätt salt och häll upp i en spritspåse. Addera i en tunn stråle in i tunnan. Låt nötterna omfamnas av chokladen så att de blir jämnt täckta.
    5. Addera sedan den andra delen choklad med samma metod. Låt nötterna bli helt runda och släta.

    Ingredienser

    Förberedelser

    • 500 g mandlar rostade

    Rostning av choklad

    • 200 g vit choklad Valrhona Opalys

    Rostad choklad dragering

    • 200 g rostad vit choklad Valrhona Opalys
    • 200 g tempererad choklad Valrhona Opalys
    • 20 g Laesösalt