Mandelfinancier
- Bryn smöret lätt, häll upp i bunke och låt svalna.
- Blanda de övriga ingredienserna i bunke, tillsätt det brynta smöret i omgångar. Låt smeten svälla.
- Spritsa financier-smeten i formar.
- Grädda i 180°C ca 10 minuter.
Passionfruktsganache
- Värm mjölk och honung i en kastrull till minst 70 grader.
- Smält Inspiration passion i en bunke i micron.
- Häll över mjölken i 3 omgångar över chokladen med hjälp av en slickepott.
- Mixa med stavmixer för en fin och glansig emulsion.
Ställ kallt för att kristallisera, gärna över natten.
Ingredienser
Mandelfinancier
- 295 g smör
- 315 g äggvita
- 2 g salt
- 45 g acaciahonung
- 320 g florsocker
- 100 g vetemjöl
- 170 g mandelmjöl
Passionfruktsganache
- 60 g mjölk 3%
- 10 g acacia honung
- 200 g Valrhona Inspiration passion