Mandelkaka med passionfruktsganache doppad i hallon

    Av Kristin Åhlander

    En saftig, rasande god kaka. Fylld med en sötsyrlig passionganache och doppad i Valrhonas Inspiration Hallon.

    Mandelfinancier

    1. Bryn smöret lätt, häll upp i bunke och låt svalna.
    2. Blanda de övriga ingredienserna i bunke, tillsätt det brynta smöret i omgångar. Låt smeten svälla.
    3. Spritsa financier-smeten i formar.
    4. Grädda i 180°C ca 10 minuter.

    Passionfruktsganache

    1. Värm mjölk och honung i en kastrull till minst 70 grader.
    2. Smält Inspiration passion i en bunke i micron.
    3. Häll över mjölken i 3 omgångar över chokladen med hjälp av en slickepott.
    4. Mixa med stavmixer för en fin och glansig emulsion.

    Ställ kallt för att kristallisera, gärna över natten.

    Ingredienser

    Mandelfinancier

    • 295 g smör
    • 315 g äggvita
    • 2 g salt
    • 45 g acaciahonung
    • 320 g florsocker
    • 100 g vetemjöl
    • 170 g mandelmjöl

    Passionfruktsganache

    • 60 g mjölk 3%
    • 10 g acacia honung
    • 200 g Valrhona Inspiration passion