Due Crudo

    Av Robert Maglia

    Dryckestips! Kombineras med fördel tillsammans med ett vitt vin som håller frisk syra och elegans samt viss nötighet eller smörighet. Exempelvis Le Domaine d’Edouard Bourgogne Blanc.

    Skär innanlåret i små kuber. Skär kräftorna i lika stora bitar som hästköttet. Smaka av innanlåret med salt och peppar. Blanda 2 msk olja med citronsaft och marinera kräftköttet en stund. Rör ihop senap och resten av oljan. Arrangera på tallrik som bild.

    Ingredienser

    Due Crudo

    • 200 g innanlår av häst (gärna hängt ett par veckor)
    • 200 g råa plockade havskräftstjärtar
    • 1 msk dijonsenap
    • 3 msk olivolja Extra Virgin
    • 1 msk balsamvinäger
    • saften från ½ citron
    • flingsalt
    • svartpeppar
    • blommor och örter