- Värm ugnen till 150 grader
- Blanda mandelmassa med socker och tillsätt lite äggvita i taget för en fin smet. Lägg i spritspåse och spritsa till önskad storlek förslagsvis 4 cm
- Grädda i ugnen ca 15 min
- Låt svalna innan fyllningen ska på
- Värm äggvitan och socker över vattenbad tills sockret har löst upp sig. Ta sedan av bunkemn från vattenbadet och vispa sedan till en maräng
- Vispa i smöret lite i taget och smaksätt med lakritspulvret
- Spritsa eller bred smörkrämen på bottnarna. Ställ in i kylen och låt kallna.
- Smält choklad till dopping, på bilden har vi Valrhonas Orelys men en annan vit, mjölk- eller mörk choklad går bra att använda.
- Doppa biskvin i chokladen och låt stelna i kyl.
Ingredienser
Botten
- 400 g riven mandelmassa
- 2 dl socker
- 3 äggvitor
Smörkräm
- 1 stor äggvita
- 120 g socker
- 250 g smör
- 2 tsk lakritspulver med salmiak