Lakritsbiskvi

    Av Werners Gourmetservice

    En seg och lyxig botten med en krämig och salt fyllning med lakritspulver med salmiak. Välj din favoritchoklad, här har vi valt Valrhonas Orelys som har lite lakritstoner.

    1. Värm ugnen till 150 grader
    2. Blanda mandelmassa med socker och tillsätt lite äggvita i taget för en fin smet. Lägg i spritspåse och spritsa till önskad storlek förslagsvis 4 cm
    3. Grädda i ugnen ca 15 min
    4. Låt svalna innan fyllningen ska på
    5. Värm äggvitan och socker över vattenbad tills sockret har löst upp sig. Ta sedan av bunkemn från vattenbadet och vispa sedan till en maräng
    6. Vispa i smöret lite i taget och smaksätt med lakritspulvret
    7. Spritsa eller bred smörkrämen på bottnarna. Ställ in i kylen och låt kallna.
    8. Smält choklad till dopping, på bilden har vi Valrhonas Orelys men en annan vit, mjölk- eller mörk choklad går bra att använda.
    9. Doppa biskvin i chokladen och låt stelna i kyl.

    Ingredienser

    Botten

    • 400 g riven mandelmassa
    • 2 dl socker
    • 3 äggvitor

    Smörkräm

    • 1 stor äggvita
    • 120 g socker
    • 250 g smör
    • 2 tsk lakritspulver med salmiak