Eldad getost, blåbär och betor

    Av Sara Nilsson

    Dryckestips! Kombineras med fördel tillsammans med ett vitt vin som har koncentrerad frukt och hög syra för att möta rättens smakkoncentration och naturligt höga syra. Exemeplvis Kloster Eberbach, Steinberger Goldkapsel Riesling trocken 2012.

    Koka, skala och skiva rödbetorna. Skiva schalottenlöken lägg den i vinägern. Saltrosta hasselnötterna och bryn smöret. Rök crème fraichen. Smula chevréosten direkt ner i tallriken, elda den med en brännare. Marinera betorna med de frysta blåbären, vinägerlöken olivolja och salt. Krossa de frystorkade blåbären. Dekorera med krasse och rödbetskott

    Ingredienser

    • 300 g chevréost
    • 4 st rödbetor
    • 1 st bananschalottenlök
    • 1 tsk Champagnevinäger
    • 4 msk crème fraiche
    • 60 g smör
    • 1 dl skalade hasselnötter
    • salt
    • 1,5 msk blåbär torkade
    • ½-1 msk frystorkade blåbär
    • olivolja Montfrin
    • kryddkrasse
    • rödbetsskott