- Parfait: Vispa äggula och socker och blanda ner torkade lingon. Vispa grädden och vänd ner den i äggvispet. Spritsa upp i formar och frys.
- Maräng: Vispa äggvita, strösocker och citronpuré hårt. Vänd sedan ner florsocker och lakritspulver. Spritsa sedan i önskad storlek på plåt och torka i ugnen på 90°C i 1 timme.
- Kräm: Koka upp lingon och sockerlag med Agar agar i 5 minuter, mixa och sila upp i en bunke och ställ i kyl. När den stelnat mixa igen till en härlig kräm.
- Servering: Lägg den frysta parfaiten på en tallrik, spritsa ut lingonkräm och garnera med maräng, rårörda lingon och azinakrasse.
Ingredienser
Lingonparfait
- 4 äggulor
- 1,25 dl strösocker
- 2 dl torkade lingon
- 4 dl grädde
- 2 msk strösocker
Lakritsmaräng
- 25 g äggvita
- 25 g strösocker
- 1 msk citronpuré, Sicoly
- 25 g florsocker
- 5 g lakritspulver
Lingonkräm
- 100 g lingon
- 20 g sockerlag
- 1-2 g Agar agar, Sosa