Rosta av skalen med vitlök, timjan, morötter och tomatpuré i ugnen på 175°C i 30 min. Häll de rostade skalen och grönsakerna i en kastrull, rör runt och tillsätt paprikapulver och saffran. Sautera i ca 5 min. och tillsätt vitvin, vatten och låt det sjuda. Sila och slå på grädde, red av vid behov och smaksätt med lite tabasco, 2 msk koncentrerad hummerfond, 3 msk smör, salt och peppar. Plocka och skär ner skaldjuren i mindre bitar. Skala bondbönor samt plocka dill och körvel. Blanda ut vaniljfrön med olja och citron. Arrangera en snygg djup tallrik med hummer, havskräftor, bondbönor, vaniljolivoljan, rom, dill och körvel. Mixa soppan och tillsätt lite Champagne, häll upp i kannor och servera vid bordet med kaviarsmör och nybakat bröd.
Ingredienser
- 2 st kokta humrar
- 8 st havskräftor
- 1 klyfta vitlök
- 1 knippe timjan
- 5 st morötter
- 2 st schalottenlökar
- 1 msk tomatpuré
- olivolja
- 1 msk paprikapulver
- saffran
- 3 dl vitt vin
- 3 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 3 droppar tabasco
- hummerfond
- 3 msk smör
- salt och peppar
- bondbönor
- körvel och dill
- 1 st vaniljstång
- 3 msk olivolja
- ½ citron
- ½ dl Cognac
- 1 dl Champagne