Senapssill på Werners vis

    Av Kristin Åhlander

    Med de godaste sorter av senap bjuder vi på vårat sillrecept som har både syra, sälta och sötma.

    1. Skölj och häll av sillen och skär den i bitar.
    2. Blanda båda senapsorterna med socker.
    3. Vispa i rapsolja med jämn stråle för att skapa en emulsion.
    4. Skölj kaprisen och låt den rinna av.
    5. Tillsätt de övriga ingredienserna och kaprisen med senapsemulsionen.
    6. Låt stå över natten i kylen.

    Ingredienser

    • 400 g inlagd sill
    • 3 msk cidervinägersenap, Werners
    • 1 msk dijonsenap, Werners
    • 1 msk cassonadesocker
    • 1 dl rapsolja
    • I dl kapris, i havssalt från Werners
    • 1 msk sherryvinäger, Werners
    • 1 dl crèmefraiche
    • Svartpeppar och Läsösalt