- Börja med att strimla endive och hälften av chilin på en ren skärbräda. Lägg i en djup bunke med lock och blanda ned med salt och 9 dl vatten. Rör om ordentligt och ställ in i kylen i 24 timmar. Efter ett dygn har endiven och chilin saltats ut. Häll av, skölj lätt och lägg tillbaks i bunken.
- Mixa därefter vitlök, ingefära, resten av chilin och 1/2 dl vatten och blanda med den ursaltade endiven och chilin i bunken. Rör om ordentligt.
- Rör sedan ned gojibär och kombucha, sätt på ett lock på bunken och låt blandningen stå i rumstemperatur i 18-20 timmar. Nu har kemin börjat göra sitt jobb.Rör om ytterligare en gång och ställ sedan in bunken i kylen där den får stå i ca 6-8 dygn. Den är därefter klar att avnjutas.
Ingredienser
Endive- och gojibärskimchi
- 4 st endiver
- 9,5 dl vatten
- 0,5 dl salt
- 2 st chilifrukter
- 1 dl färsk ingefära
- 2 st solo vitlökar
- 0,5 dl gojibär
- 0,5 dl kombucha